09/18/2015

Emakina neemt Oostenrijks agentschap diamond:dogs over

Author: Manon Dubreuil

Emakina kondigt de volledige overname aan van diamond:dogs, een leidinggevend Oostenrijks agentschap op het vlak van digitale full-service communicatie. De onafhankelijke Europese groep van digitale agentschappen zet in op groei en versterkt hiermee zijn positie als sterke innovatieve speler op de Centraal-Europese DACH-markt.

Gerhard Handler CEO Diamond Dogs

Gerhard Handler, CEO van diamond:dogs|group,
kijkt uit naar nieuwe groei binnen de Emakina Group

De 600 experts van de Emakina Group verwelkomen vandaag 80 nieuwe collega’s met een neus voor online, mobile en social media. Zij worden geïntegreerd binnen Emakina, met een strategische focus op de DACH-markt. CEO Gerhard Handler neemt de leiding van het nieuwe Emakina-agentschap op zich, met kantoren in Wenen, Salzburg en Zurich. Hij doet dat in samenwerking met COO Nathalie Kohn, CTO Rainer Friedl, CCO Chris Budgen en CFO Christian Handler.

Emakina, met hoofdkantoor in Brussel, staat in de top vijf van onafhankelijke digitale communicatiegroepen in Europa. Met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Turkije en nu ook Oostenrijk en een sterk netwerk van internationale partners, biedt de groep zijn klanten een wereldwijde service.

Digitale transformatiepartners
Emakina’s ervaring als digitale transformatiegids, zowel op strategisch als op operationeel niveau, wordt versterkt door de unieke positie van diamond:dogs. Dankzij de overname kan Emakina nog efficiënter inspelen op de toenemende vraag naar digitale knowhow om buitengewone ervaringen en nieuwe businessmodellen te bouwen. En om simpelweg beter te werken.

Het Oostenrijkse agentschap werkt momenteel aan enkele grote digitale transformatieprojecten voor internationale klanten zoals REWE (BILLA, Merkur), en aan B2B digitale procesontwikkelingen voor Heineken (Brau-Union), Siemens, Swiss Post, Swisscom en vele andere.

Diamond Dogs

De diamond:dogs|group
Sinds zijn oprichting in 1999 bereikt de diamond:dogs|group klanten in de Oostenrijkse en Zwitserse markt met tal van internationale projecten. Het team levert niet alleen topwerk af, maar bouwt ook aan langetermijnrelaties met klanten zoals REWE-Group, Microsoft, Heineken, Danone, Hyundai, Siemens, Swiss Post, Swisscom, EVN, N-Ergie en vele andere.

We verwelkomen diamond:dogs
met open armen in de Emakina-familie

Karim Chouikri, CEO van Emakina: “We verwelkomen diamond:dogs met open armen in de Emakina-familie. Dankzij hun expertise en marktleiderschap zijn ze een ‘one-stop-shop’ voor de hele digitale waardeketen en zullen ze een belangrijke bijdrage leveren aan de uitbreiding van ons productaanbod in Centraal-Europa.”

Brice Le Blévennec, co-CEO van Emakina: “We zitten helemaal op dezelfde golflengte als onze nieuwe collega’s en delen samen een duidelijke visie over digitale transformatie. Gerhard en zijn team hebben een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbaar en dynamisch digitaal agentschap, met een brede focus op integrale oplossingen. Een perfecte match voor Emakina!”

Gerhard Handler, CEO van diamond:dogs|group, vult aan: “Dit nieuwe Europese partnerschap zal onze verder groei en prestaties versterken. We versterken ons met de kennis van meer dan 600 communicatie-experts, plus toegang tot een wereldwijd bereik via de agentschappen van Emakina en zijn internationale partners. Samen zullen we het voortouw nemen in geavanceerde digitale transformatie- en communicatieprojecten, alsook de marktpositie van ons team en die van onze klanten op lange termijn bevorderen.”

 

gallery image